София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

10-ДНЕВНО БЕБЕ В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД ПОБОЙ ОТ АКУШЕРКА

ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА, ПРЕБИЛА НОВОРОДЕНОТО, ОСТАВА В АРЕСТА

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

10-дневно бебе е в болница след побой, нанесен от акушерка в болница „Софиямед“.
Жестокият инцидент е станал по време на нощно дежурство в неделя срещу понеделник.

В столичното лечебно заведение на смяна е Емилия Ковачева. Акушерката нанася 43 удара на бебето с ръце и стъклено шише. За случая от болницата разбират на сутринта, когато редовната смяна постъпва на работа. Тогава е информиран и заместник-здравният министър д-р Бойко Пенков. По негови думи полицията и прокуратурата са уведомени незабавно. Пенков споделя още, че акушерката е с дългогодишен стаж до момента. Никой не е наясно какво точно се е случило и какво е предизвикало агресията в здравния работник.

Бебето е прехвърлено в болница „Токуда“, където е прието с черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и кръвоизлив, както и множество наранявания по цялото тяло.

От болницата, в която акушерката работи съобщиха, че тя е отстранена от длъжност заради групи нарушения на служебните си задължения. Емилия Ковачева остава в ареста и е с повдигнати обвинения – опит за убийство. Делото срещу нея влиза за разглеждане от съда утре.