София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

100 са жертвите на терористичните атаки в Сирия

Броят на пострадалите също расте

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Броят на жертвите на терористичната атака в сирийския град Суейда се е увеличил до 100 души, съобщи източник от местната полиция за РИА Новости.

"Броят на жертвите на експлозията и нападението в Суейда и нейните предградия е нараснал до 100 души, 176 ранени", каза източникът.

По-рано бе съобщено за 50 мъртви и 78 ранени.

В сряда сутринта няколко атентатори самоубийци извършиха терористични атаки в град Суейда. Единият от тях пусна взривно устройство на зеленчуковия пазар на града. Друг бе заловен от местен жител, но атентаторът се самовзриви.

Бойци на терористичната група "Ислямска държава" също са атакували няколко села в източната част на едноименната провинция, но са отблъснати от армията и местните жители.

Министерството на външните работи на Русия осъди терористичния акт. "Изказваме съболезнованията си на семействата на починалите, пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите", се казва в изявление на министерството.

От Кремъл отбелязват, че на фона на успеха на сирийските правителствени сили, действащи с подкрепата на руската военна авиация, терористите чувстват неизбежността на изгонването им и прибягват към насилие срещу цивилни.