Гледай
на живо

123 луксозни кожени якета задържаха на Дунав мост 1

Окръжна прокуратура- Русе води незабавно производство за контрабанда

В Окръжна прокуратура - Русе на 12.06.2017г. е образувано досъдебно производство за контрабанда на стоки през ГКПП „Дунав мост".

При успешна акция на служители на Митница - Русе е установен товарен автомобил, превозващ 123 броя луксозни мъжки и дамски кожени якета от естествена кожа през границата на страната ни.

Стоката е укрита в кашони и чували и поставена в средната част на ремаркето на товарния автомобил, натоварен с текстилни изделия и кухненско обзавеждане.

Укритата стока не е декларирана по време на осъществяването на митническия контрол. Образувано е незабавно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

Водачът на товарния автомобил - българският гражданин А. М. А. - на 42 години е задържан от прокурора за срок до 72 часа. Задържани са също и превозното средство и контрабандната стока.

По делото са извършени огледи, разпити на свидетели и справки. Изготвени са три експертизи. Разследването е приключило в предвидения от закона срок от 3 дни и делото е получено в Окръжна прокуратура - Русе за решаване по същество.

За престъплението по чл. 242, ал. 1, б. „д" от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години и глоба в размер от 20 хил. до 100 хил. лева.