Гледай
на живо

13 години затвор за мъжа, застрелял съпругата си

СГС гледа делото по съгратената процедура

Венцеслав Василев, който застреля жена си Елена Василева в заведение в столичния кв. "Лагера", получи ефективна присъда от 13 години и 4 месеца лишаване от свобода. Днес състав на Софийски градски съд обяви присъдата.

Василев трябва да плати и по 250 000 кръвнина на децата си Далия Василева и София Василева. Делото се гледаше по съкратената процедура по желание на подсъдимия. Относно иска за кръвнина, предявен от майката на убитата жена, Василев коментира: "Много евтино оценява дъщерите ми."

Държавното обвинение искаше доживотен затвор. Като утежняващи обстоятелства, според прокурора, са множеството изстрели по Елена Василева - 5 на брой.

Адвокатът на подсъдимия поиска при постановяване на присъдата да се вземе предвид чистото съдебно минало, доброволното му предаване в полицията, както и тежкото му онкологично заболяване.

В речта си пред съда Венцеслав Василев изрази искрено съжаление от извършеното. Той обяви, че е издържал сам семейството, защото съпругата му не е работила. По думите му, Елена Василева се е опитвала да го лиши от бащинство.