София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

13-годишно дете е сред загиналите в автобуса-ковчег

Броят на жертвите достигна 16 души, четирима се борят за живота си

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

13-годишно дете от село Световрачене е сред жертвите в катастрофата с атобуса край Своге. Повечето от загиналите в автобуса – ковчег са именно от Световрачене. От там в събота сутринта хората са тръгнали за екскурзия до манастир „Седемте престола“, съобщи Нова телевизия.

16 души загинаха при трагичния инцидент, 27 са ранени в различна степен, а 18 са настанени в болнични заведения.

От шестимата останали за лечение в "Пирогов" четирима са в по-тежко състояние, има опасност и за живота им, съобщи проф. Николай Габровски от клиниката по неврохирургия.

В болница „Света Анна” също са настанени шестима души за лечение – два мъже и четири жени. Всички са в тежко състояние, в реанимация, но са стабилизирани.

Във ВМА са двама пострадали – мъж и жена, също в тежко състояние, но стабилизирани.

Шофьорът и собственик на транспортната фирма Григор Григоров е в болница ИСУЛ без опасност за живота. Очаква се днес той да бъде разпитан.

Психолози от Института на МВР са ангажирани да окажат помощ след тежкия инцидент с автобус в района на Своге. Те помагат както на близки на загиналите и пострадалите, така и на спасителите - пожарникари и полицаи. 

Жителите на село Световрачене изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътуващите в автобуса. Те искаха да научат повече информация за състоянието на близките си. Към момента са са събрани данни за 19 от пътниците, като за един от тях е потвърдено, че е сред загиналите, други 18 са ранени, а 15 души липсват от списъците.

Хората тръгнали на организираната пенсионерска екскурзия с приповдигнато настроение, но за съжаление голяма част от тях не се завръщат, каквато е и съдбата на 13-годишното дете.