София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

13 от пострадалите в авиокатастрофата в Бишкек остават в болница

Осигурено е всичко необходимо за лечението им

7 годиниОбщество 12 Боряна Райчева

В болницата в Киргизия остават 13 души от пострадалите при авиокатастрофата с турския товарен самолет Boeing 747 в Бишкек, съобщи за РИА Новости представителят на пресслужбата на здравното министерство Елена Баялинова.

Товарният Boeing 747 на турска авиокомпания се разби на 1,5 км от пистата на международното летище „Манас“ в столицата на Киргизия в понеделник сутрин.

Самолетът излетя от пистата и катастрофира до населеното място Дача-Суу в жилищния комплекс „Авиатор“ в околността на летището.

При инцидента бяха разрушени 32 къщи, в които живеят хора. Разпознати са 37 тела на загинали.

Местните жители на мястото на катастрофата с товарния самолет на компанията MyCargo Airlines в Киргизия заявяват:

„В болница се намират 13 пострадали. Един мъж е получил 45% изгаряния по тялото и остава в реанимация. Като цяло състоянието на пациентите се оценява от лекарите, като стабилно. Нищо не застрашава живота им, заяви интервюирана от агенцията.

По думите й лекарите изключват всички опасения, касаещи състоянието на осем от пострадалите деца, които ще се възстановят бързо.

По данни на здравното министерство на Киргизия към настоящия момент всички пострадали са получили необходимите лекарствени средства, а лечението и наблюдението продължава.