София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

132 години от създаването на Сухопътните войски в България

Бюджетът за отбрана ще бъде увеличен в следващите години

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

С тържествено събрание-концерт се отбеляза предстоящият празник на Сухопътните войски. На 19 ноември преди 132 години получават своето бойно кръщение. Президентът на РБ Румен Радев заяви в своята тържествена реч, че за последните години Сухопътните войски са претърпели голямо развитие, а днес отстояват с чест своя дълг. Той ги поздрави с активното участие в съдействието на Министерството на вътрешните работи за охраната на държавната граница. Радев заяви, че живеем във все по-предизвикателно време и това налага Сухопътните войски да имат по-високи способности.

Президентът на България Румен Радев допълни, че трупаните с деситилетия проблеми няма да бъдат решени изведнъж като с вълшебна пръчка.

Той съобщи, че в следващите години бюджетът за отбрана ще бъде увеличен. Средствата ще бъдат използвани по ефикасен начин за изграждане на необходимите бойни способности.

Президентът Радев напомни, че българското общество очаква да има модерна и боеспособна армия, с която да се гордее и да се чувства защитена.