София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

150 души са настанени в кризисните центрове в София

Те ще останат там и през деня

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

150 души са нощували тази нощ в центровете на Столична община. Те ще останат и през деня и ще получат и топла храна.

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова гражданите, които имат информация за бедстващи хора, да позвънят на специализирания телефон на общината - 0700 17310, за да може мобилния екип да открие хората и да ги покани да нощуват на топло. Имало е сигнали за проблеми след позвъняване на телефон 112, но на специалния телефон може да се разчита, по думите на Фандъкова, която призова медиите и да го разпространят.

Имаме нужния капацитет, така че да не оставим на студено никой, а и дори той да се надхвърли, имаме готовност да не оставим никой, увери още кметът.

Тя не отговори на въпрос дали до този момент са установени нередности при почистването на града от страна на ангажираните с това фирми, като заяви, че проследяване се извършва непрекъснато и призова за ангажираност и старание. Почистени са всички възлови столични булеварди, извършва се и почистване на подлезите и спирките на градския транспорт.