София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

150 лева ни струва комплект учебници

На борсите пестим 30%

7 годиниОбразование 12 Боряна Райчева

В средата на август класните стаи все още са празни, но много скоро отново ще удари училищният звънец. Дотогава по традиция трябва да сме подготвили ученика. За целта отделяме не малка част от семейния бюджет, която отива за учебници, помощни материали и ученически пособия.

Ако изберем употребяваните ще спестим около 30% от цената. На това мнение е и Петя, която пътува заедно с дъщеря си Кристина от Етрополе до София, за да закупят първите учебници за новата учебна година. Петя освен майка е и преподавател по Български език и литература. А като преподавател и родител Петя не пести семейния бюджет за образование.

По колко пари ще дадем за училище тази година е лично решение за всеки, но макар и все още учениците да са във ваканция до 15 септември не остава много време. Все пак малчунагите могат още малко да се порадват на почивката, преди да чуят първия училищен звънец.