София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

18 души загинаха при пожар в Южна Корея

Запали се осеметажна търговска сграда

6 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

18 души загинаха и 24 бяха ранени при пожар в осеметажна търговска сграда в южнокорейския град Чечхон. Огънят е започнал от превозно средство, паркирано в подземния гараж на сградата, съобщи агенция Йонхап, позовавайки се на пожарникарите. Сградата разполага с фитнес център, ресторанти и обществена сауна. 16 от жертвите, сред които и една 50-годишна жена, са намерени в сауната, обясняват от пожарната. Една част от пострадалите са откарани в болница, заради вдишване на дим, но не са в критично състояние.

Около 49 противопожарни машини и камиони, 60 пожарникари и два хеликоптера са се борили с огнената стихия. След потушаването на пожара, спасителите търсят хора във вътрешността на сградата, но операцията се бави заради тежкия дим и токсичния газ от огъня, информират властите. Според тях, броят на жертвите може да се увеличи.