София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

18 катастрофи и 24 ранени за 24 часа у нас

Единият от шофьорите е с 40 наказателни постановления и 16 акта

5 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

Черната статистика по пътищата у нас става все по-стряскаща. Само за последните 24 часа от КАТ съобщават за случили се на територията на страната 18 катастрофи, при  които има 24 ранени. Това на практика означава на всеки час през последното денонощие е имало по един ранен, вследствие на пътен инцидент.
 
Само в столицата са регистрирани 45 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали шестима души.
При един от инцидентите- дрогиран шофьор по чудо не взе жертви, при зрелищна каскада след тунела за квартал "Люлин" в София. Водачът се е ударил в бетонна конструкция и полетял във въздуха, след което помел по таван други седем автомобила.
 
Направеният на място тест за  наркотици на шофьора се оказал положителен, като информация от полицията, водачът е употребил амфетамини.
 
Освен, че е управлявал колата си на упойващи вещества, при проверка в базата данни на КАТ, се оказало, че  32-годишният нарушител е с 40 наказателни постановления и 16 акта- за шофиране без книжка, за шофиране без колан, за липса на гражданска отговорност и за преотстъпване на автомобила.
 
Катастрофа с трима ранени затвори за няколко часа и пътя от София за село Бистрица. При инцидента, автобус на градския транспорт и микробус са се сблъскали на входа на селото. Трима от пътуващите в буса незабавно са откарани в болница с наранявания в крайниците, главата и гръдния кош, но опасност за живота. Двама от тях  са освободени за домашно лечение. Не се съобщава за пострадали от автобуса.  Причините за катастрофата  се разследват.