София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

19 души в болница след инцидент с ескалатор в Рим

Състоянието на някои от тях е тежко

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Голяма група футболни фенове пострадаха във вторник вечерта след повреда на ескалатор в метростанция в Рим. Съоръжението изведнъж започнало да се движи с много висока скорост и се счупило в долния си край.  Докато се задейства аварийната спирачка, десетки хора се оказали затиснати.

15 от хоспитализираните са руснаци, другите четирима - украинци. Всички те са отивали на Олимпийския стадион в Рим, за да гледат мача между „Рома” и „ЦСКА Москва”. Инцидентът доведе до затварянето на метростанцията.

По случая тече разследване. Причините за инцидента ще станат ясни, след като бъдат прегледани записите от двете камери, разположени в двата края на ескалатора.

Според представители на компанията по транспорта, причините може да не се крият в повреда на ескалатора, а в прекомерния ентусиазъм на футболните фенове, т.е. прекалено много скачане и танци на съоръжението, които може да са причинили ускоряването на скоростта му.