София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

2 паспортни служби в София ще работят с удължено време

То важи до 30-и септември

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

МВР предприе мерки за облекчаване на административното обслужване на гражданите, заявили молба за издаване на български документи за самоличност.

До 30 септември с удължено работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки делничен ден ще работят служителите на БДС в Първо и Шесто РПУ. Двете структури и отдел „БДС“- на бул. „Мария Луиза“, ще работят и в събота от 08.30 до 13.30 часа

Новата организация се въвежда със заповед на ст.комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР.

Новата организация на работа е въведена след направен анализ на най-натоварените районни управления за издаване на лични документи. Тази промяна цели повишаване на качеството на услугата. Тя е продиктувана и от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат документи за самоличност.

От СДВР уточняват, че при необходимост и допълнителна оценка на ситуацията срокът на създадената организация би могъл да бъде удължен.