София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

20 000 лв. гаранция за шофьорката от Пловдив

Медарова каза, че съжалява, но не издържа в ареста

6 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

Пловдивския районен съд пусна под парична гаранция от 20 000 лв. младата шофьорка, която помете 10 паркирани автомобила в Пловдив. 21-годишната Габриела Медарова се разплака в съдебната зала и каза, че съжалява.

 „Изключително много съжалявам и се благодаря на Господ, че нямаше жертви. Никога няма да се кача на кола, дори и да ми дадат книжката”, заяви Габриела пред магистратите. „Искам при семейството си, много ми е тежко в ареста”, каза тя.

Пред бТВ защитникът на Медарова заяви,че младата жена е с нервен срив – плачела непрестанно в килията.

Припомняме, че след като удари 10 паркирани автомобила през уикенда в Пловдив, шофьорката избяга от местопроизшествието, но полицията я задържа и в кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.

Медарова обясни пред съда, че се била качила пияна зад волана, защото в работата не й платили и нямала пари за такси, а марихуаната пушила след катастрофата, за да се успокои.

Родителите на Медарова заявиха, че ще съберат 20 хиляди лева, за да освободят дъщеря си от ареста. По думите им тя била добро дете, не пиела и не ползвала наркотици.