София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тежка загуба за Ивайло Петев в Шампионската лига

„Легия“ беше на крачка от сензацията срещу „Реал“ (Мадрид)

7 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Хърватският шампион „Динамо“ (Загреб), воден от бившия селекционер на националния отбор на България Ивайло Петев, претърпя тежка загуба с 0-4 при гостуването си на „Севиля“ в група Н на Шампионската лига. След мача Петев коментира, че е доволен от играчите, а съперниците са се възползвали от грешки на футболистите на „Динамо“.

В другия мач от групата „Лион“ направи“ 1-1 като гост на „Ювентус“. В класирането води „Севиля“ с 10 точки, с които на практика се класира за елиминаците, „Ювентус“ е втори с 8, „Лион“ има 4, а „Динамо“ е последен без актив.

В другите мачове „Легия“ (Варшава) беше на път да сътвори сензация, след като обърна резултата от 0-2 до 3-2 срещу еврошампиона „Реал“ (Мадрид), но в крайна сметка испанският отбор се добра до равенство в последните минути.

В другата среща от група F “Борусия“ (Дортмунд) победи „Спортинг“ (Лисабон) с 1-0 и с 10 точки е начело. „Реал“ има 8, „Спортинг“ - 3, а „Легия“ - 1.

Английският шампион „Лестър“ продължи без допуснат гол в група G, завършвайки 0-0 като гост на „Копенхаген“, а в другия мач „Порто“ победи „Брюж“ с 1-0.

Води „Лестър“ с 10 точки пред „Порто“ със 7, „Копенхаген“ е с 5, а „Брюж“ е без точки.

В група Е „Байер“ (Леверкузен) победи като гост с 1-0 „Тотнъм“, а „Монако“ - гостуващия ЦСКА (Москва) с 3-0. Води „Монако“ с 8 точки, „Байер“ е с 6, „Тотнъм“ с 4, ЦСКА е с 2 и битката за първите три места в групата ще се води до последно.