София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жълт код за вятър в цяла България

Температурите се повишават

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Във всички области на страната е обявен жълт код за силен вятър за 2 декември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките. Ще духа умерен и силен западен вятър с пориви до 25-27 m/s.

От НИМХ съветват хората да следят прогнозата за времето и да не предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

Облачността над страната ще е променлива, на места намаляваща до слънчево. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 6 и 11 градуса.

В събота западният вятър ще отслабне - в Дунавската равнина и по Черноморието, до умерен и с него отново ще започне понижение на температурите. Ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня облачността ще се увеличи.

Привечер и през нощта срещу неделя на отделни места в страната ще превали слаб сняг. В неделя облачността ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне още.