София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов: ГЕРБ и БСП са последната ми грижа

„Байрактаров няма основание да е недоволен, листите още не са наредени“

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Преди президентските избори никой нямаше проблем нито с Волен Сидеров, нито със самото Обединение ПФ. Сега вече проблем има. За мен няма сериозно основание. Редят се листи, формира се следващото НС. Байрактаров много добре знае, че при формиране на листите крайната си дума дава Изпълнителният комитет на НФСБ. Явно остана недоволен от мястото, което му е отредено, коментира в интервю председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

В момента листите не са наредени. Има три партии, които трябва да си наредят водачите. Първо сме се явявали като самостоятелна партия, след това бяхме с ВМРО, сега сме три партии и според споразумението ни да участваме равноправно, нормално е да си разпределим по 10 места. Ще има недоволни и това е нормално. Истината е, че Байрактаров е на избираемо място, на пълен мандат.

Минаха толкова много месеци. Тогава нямаше недоволство, сега вече има.
Байрактаров има явно основание да прави това. Действително с него постигнахме много. Не искам да се връщам към това. Явно той иска да прави самостоятелна политическа кариера. Никой няма право да ме обвинява в каквато и да е договорка с ГЕРБ. Това са нелепи неща. ГЕРБ и БСП са последната ни грижа.
В Патриотичния фронт всичко е наред, гарантира Симеонов.

Припомняме, че доскорошният депутат от НФСБ обяви в ефира на телевизия „Евроком“, че напуска редиците на Патриотичния фронт, обвинявайки групата в задкулисие. Депутатът обяви, че моралът му не позволява да остане член на Обединението и че възнамерява да продължи политическия си живот като независим, разчитайки на мажоритарната форма на гласуване.

От своя страна друг независим депутат Велизар Енчев коментира отцеплението на Димитър Байрактаров в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“, като определи решението му като некатегорично. По думите на Енчев не се знае дали Байрактаров в крайна сметка няма да реши да се върне отново към Патриотите.
Аз познавам и двамата и мога да кажа, че и двамата нямат задръжки, когато става дума за личната им изгода. Велизар Енчев припомни, че Байрактаров доскоро е бил дясната ръка на Симеонов.