София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

247 са жертвите при падането на самолета в Алжир

Кадиров изрази съболезнования за трагедията

6 годиниИнциденти 12 Боряна Райчева

По последна информация при катастрофата на алжирския военен самолет са загинали 257 души, съобщи РИА Новости. Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров изрази съболезнования за жертвите при инцидента.

Самолетът на въоръжените сили на Алжир падна в сряда сутринта на летище Буфарик в провинция Блида в северната част на Алжир. Катастрофата се случи само няколко минути след излитане. Самолетът падна в областта на земеделски земи и се запали. Според предварителна информация на борда на падналия IL-76 е имало 247 военни и 10 членове на екипажа, всички от които са загинали.

На мястото на трагедията има 14 пожарни коли, около 30 линейки и 300 спасители.

Източници в района на катастрофата съобщават, че има един ранен, но не и от броя на пътниците. Може би е бил на земята по време на самолетна катастрофа.

Военните съобщиха, че руският товарен самолет транспортирал войници и оборудване, когато се е разбил, малко след 8 часа местно време в сряда. Самолетът – Ил-76, е летял за военна база Бечар в югозападната част на страната.