София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Времето през следващите дни

Температурата през седмицата ще достигне 40 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

През следващото денонощие минималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните и североизточните райони ще има разхвърляни купести облаци, с възможност за превалавания и прегърмявания.
Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 31 до 35 градуса, по Черноморието 28, 29.
Над планините предибед ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност, и на места в масивите от Западна България за кратко ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде умерен до засилен от северозапад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни заоблачавания ще има следобед по Северното крайбрежие.
Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб, следобед – умерен от изток-югоизток. Дневните температури ще достигат 27, 29 градуса. Температурата на морската вода е 23, 25 градуса. Вълнението ще бъде слабо /височина на вълната до 1 - 1,25 м/.
На този ден най-студено е било в София плюс 9.7 през 1918 г, а най-топло в Плевен 39.8 през 1927 г.
В началото на следващата седмица ще бъде слънчево. В понеделник следобед над планинските райони ще се развиват купести облаци. Максималните температури във вторник ще бъдат от 33 до 38, 40 градуса.
В сряда ще остане горещо.Късно селодебед и през нощта ще се заоблачава, са условия за краткотрайни валежи и гръмотевични бури.
В четвъртък ще бъде ветровито с превалявания, по-същестевни в източните райони.
В петък ще бъде предимно слънчево, с повече облаци над планините в югозападните райони.Температурите ще се повишават.
В събота времето ще се задържи слънчево и горещо.
В неделя към страната от югозапад се задава облачен вихър. Следобед в западните райони ще вали и гърми като валежите през нощта ще достигнат до Черноморието.