Гледай
на живо

Асеновград отново на протест

Започнала е регистрация на незаконно пребиваващите цигани в града

Асеновград отново на протест Асеновград отново на протест в неделя. Те са не доволни от действията на местните власти в решаванет... thumbnail text

Асеновград отново на протест в неделя. Те са не доволни от действията на местните власти в решаването на проблемите в ромската махала. По думите на Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите е започнала регистрация на незаконно пребиваващите цигани в Асеновград, чрез която те да се превърнат в редовни и законни граждани и обитатели на махалата.

„Те се опитват да ги регистрират наново, а това никак не ни харесва. Не знам дали тази активност е заради очакванията за подкрепа от ромите на следващите избори. В крайна сметка ние, жителите на град Асеновград сме чути, но всеки, от когото зависи разрешаването на проблемите ни, прави каквото си иска" смята Йордан Тодоров.

Припомняме ви, че жителите на Асеновград започнаха серия от протести, след като на 26 юни група роми нападна с колове и мотики ученици, треньори и родители от отбора по кану-каяк, докато са тренирали на язовир „40-те извора".