София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаква ни предимно слънчево време

Максимални температури до 34 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В четвъртък най-ниските температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по брега на морето около и над 20. Денят ще започне със слънчево време над по-голямата част от страната и с разкъсани облаци по крайбрежието на морето и над северозападните райони. Следобед на фона на слънчево време ще се развива купеста облачност. Слаб краткотраен дъжд е възможен на места в планините на Западна България. Максималните температури ще бъдат от 28 до 34 градуса.

Над планините преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи, но най-голяма вероятност за кратки валежи има в Западна Стара планина. Ще духа слаб до умере, по високите била и върхове засилен вятър от североизток. На 2500 м височина максималната температура ще достига 10 градуса, а на 1500 м около 16 градуса.

По Черноморието преди обед облачността ще бъде разкъсана, на юг значителна. Следобед облаците ще намаляват до слънчево време. Вятърът ще отслабва, но ще остане ветровито. Вълнението ще бъде умерено и силно. Дневните температури ще достигат 26, 30 градуса. Температурата на морската вода е 25, 27 градуса.

В петък ще бъде слънчево. Следобед ще се развива купеста облчаност, но без валежи. Температурите ще се повишат с градус, два и след пладне в низините ще бъде горещо. В събота на фона на слънчево и горещо време, временни заоблачавания ще има следобед над североизточните райони и планините. Слънчево и горещо ще бъде и в неделя, но по-късно през деня над Западна България ще се заоблачава и в нощта срещу понеделник там ще превали и прегърми. В понеделник ще бъде по-хладно с условия за превалявания и прегърмявания.

На този ден най-студено е било в София плюс 8.0 през 1913 г, а най-топло в Плевен 40.0 през 1952 г.