София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

29-годишен полицай е убиецът на гръцкия посланик в Бразилия

Той е имал връзка със съпругата на дипломата

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Полицай от Рио де Жанейро направи самопризнание за убийството на посланика на Гърция в Бразилия Кириакос Амиридис. Възможно е престъплението да е извършено по поръчка от съпругата на дипломата, съобщава Ройтерс, позовавайки се на местни медии.

По данни на агенцията 29-годишният полицай Сержиу Морейра признал за убийството на посланика, станало в понеделник през нощта в дома му в северната част на Рио де Жанейро. Полицията отказва коментар по тази информация.

По-рано беше съобщено, че по данни на правоохранителните органи, жената на посланика Франсуаза и полицаят Сержиу Морейра са организирали и вероятно само са ивършили убийството на Амиридис в дома, където той живеел със съпругата си.

По-рано полицията разпитала Морейра и Фрасуаза. Съобщава се, че следователите са открили петна кръв на дивана в дома на посланика и неговата жена.

Полицията работи над версията, че посланикът е бил убит.

Посланик Кириакос Амиридис е видян за последно в понеделник вечерта. Тогава той е напуснал дома на приятели на неговата съпруга. Жилището се намирало в бедно предградие на Рио, известно с проявите на насилие, съобщи полицията.