Гледай
на живо

300 машини почистват от сняг пътищата в страната

От АПИ призовават шофьорите да карат само с подходящи гуми

300 машини почистват от сняг пътищата в страната Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-мног... thumbnail text

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машите са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления на АПИ и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската мрежа.