Гледай
на живо

3000 полицаи на обучение срещу битовата престъпност

До края на годината се очаква в МВР да преминат обучение около 3000 полицаи, които да се грижат за сигурността на гражданите

Чрез създаването на 255 местни комисии от МВР искат да ангажират различни институции, които да сътрудничат при борбата с битова престъпност.

Според вицепримиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова правителството ще се занимава с организацията и налагането на определени административни мерки за поддържане на реда и сигурността. Бъчварова наблегна, че ролята на социалните и данъчни служби и на инспекторите в образованието е от изключително значение за съвместната им работа. Тя обаче уточнява,че не всяко населено място ще разполага с полицейски патрул.

Отпуснатите средства са задействали началото на организацията, а 2 милиона лева ще бъдат изпозвани за закупуването на 300 нови полицейски автомобила. Според Бъчварова броят на имигрантите в нашата страна е намалял и през последните дни опит за преминаване на границата правят от 2 до 4-ма души. Тя споделя,че миналата година броят на бежанците, извадени от страната, е нараснал със 70 процента, а 1400 афганистанци са изпратени обратно в страната им.

Вицепремиерът в оставка се надява следващото правителство да продължи работата в организацията и е изготвила списък на своя наследник в МВР.