София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ОБНОВЯВАТ ПРЕЗ ЮНИ ПАРКА ПРИ НДК

ПО 10 КГ. БЕЗПЛАТНО РАСТИТЕЛЕН КОМПОСТ ЗА СТОЛИЧАНИ

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Паркът и околното пространство на НДК ще  бъдат изцяло благоустроени през този сезон, през юни започва работата в тази градска централна част. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова в интервю за предаването „Резонанс” по Евроком, с водещ Васко Мавриков. Няма да се спира окончателно движението на трамваите по ул. „Граф Игнатиев”, а и още 20 нови трамвайни мотриси тръгват по линиите на града, уточни кметът.
  По 10 кг. компостна растителна маса за отглеждане на домашни растения ще могат да получат безплатно софиянци още тези дни, съобщи  Йорданка Фандъкова, като подкани гражданите да проверят на сайта на общината как да направят това.
При цялостното преустройство с нови по-естетични модули за книжен пазар на площад „Славейков” ще бъдат поощрени предимно антиквари и букинисти, ще се отвори повече пространство за разходка на гражданите. Новият проект предвижда пускане и обновяване на злополучния шадраван, спрян поради повреда.
  През май ще започне да работи компостиращата система не само за паркови, а пробно и за битови отпадъци, допълни тя. А през есента се очаква стартът на Завода за механично и биологично третиране, популярен като новият Завод за боклук. Ще се разчита на разделното събиране на отпадъците от заведенията и хранителните вериги засега, докато и останалите столичани получат също тази възможност, уточни кметът.
   Повече новини в сайта на предаването „Резонанс” с водещ Васко Мавриков по Евроком.