София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В Русия говорят за скъсване на отношенията със САЩ

Депутат предложи и забрана за полети до и от Америка

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

В Русия заговориха за скъсване на дипломатическите отношения със САЩ. Депутатът от Комунистическата партия Николай Халитонов призова президента Владимир Путин да прекрати всякакви връзки с Щатите, включително и забрана на граждански полети от и до Америка.

Струва ми се, че би било съвсем обективно, ако Държавната дума заяви и направи предложение до ръководството на страната да се скъсат дипломатическите отношения със САЩ, да се затвори нашето небе за полети на американски самолети, включително и на такива които летят до Америка – заяви Харитонов, като добави, че тази реакция ще е отговор на политиката на Америка по отношение на Русия.

Председателят на долната палата на Думата Вячеслав Володин заяви, че трябва да се търси балансиран подход, а не крайни решения. Той предложи на Харитонов да се срещне с американския сенатор Джон Маккейн, смятан за най-големия противник на Русия в Сената. По думите му, двамата трябва да се погледнат в очите и да направят съвместно изявление, първо в американския Конгрес, а след това и в Руската Дума.