София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взривиха банкомат в София

Обирджиите са заловени след преследване с полицията

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Отново взривен банкомат в София. Този път обаче полицията е задържала петимата извършители. Инцидентът е станал тази нощ на бул. „Рожен” в квартал „Илиянци”. Сигнал е подаден в полицията около 5.15 часа.

Органите на реда са причакали обирджиите, които се опитали да избягат.След преследване по улиците на София, петимата мъже се опита ли да поемат към Ихтиман. Там също е имало преследване с екипи на пилицита и отряд „Кобра“ и крадците са арестувани в Ихтиман.

Сред задържаните има известни в криминалните среди имена у нас. В миналото те са били свързани с автокражби, съобщи БНР.

Разследването по случая продължава.

Банкоматът се е намирал в цветарски магазин. Пред Нова, собственикът на търговския обект коментира: "В 5 часа сутринта ми е се обадиха от охранителната фирма и казаха, че има нещо пострадало по магазина. Той не е застрахован и всичко е за наша сметка".

Не е ясна точната открадната сума от устройството, но първоначалната информация гласи, че в банкомата не е имало много пари.