Гледай
на живо

36 часа бяга благотворително Красимир Георгиев

Събрани са няколко хиляди лева за деца, преборили рака

36 часа бяга на пътека ултрамаратонецът Красимир Георгиев в помощ на деца, победили рака. За това време той измина около 220 километра. Благотворителното събитие събра няколко хиляди лева, с  които българчета ще отидат на световната олимпиада за деца, преборили тежката болест . Олимпиадата е под наслов „Игри за победители“ и се провежда в Москва.  

„Бяха много тежки 36 часа, но човек, когато реши нещо, го прави. Най-важното е, че помогнахме на тези готини малки герои“, каза през сълзи на финала Красимир Георгиев. Точно в 22.00 часа снощи той вдигна победоносно ръце, предаде бТВ.

„Беше тежко, беше ужасно тежко през нощта, но екипът ми беше с мен. Беше ясно, че аз ще ги завърша, не е само до мен, а до хората, които имаш до себе си, и най-важното – всички тези, които ме поддържаха постоянно. Знаете колко хора дойдоха да ме подпрепят и това е важното, защото без това не бих се справил”, каза Георгиев.

Красимир Георгиев е участвал в някои от най-тежките състезания в света. Има успешно завършени над 60 маратона и близо 40 ултрамаратона. Сред тях е определяното за най-тежко състезание по бягане в света - 216 км в Долината на смъртта, при температура от 50°C.