София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Утре търсят Боян Петров на върха

В базовия лагер не са получавали новини от шерпите

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Утре групата шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров, ще се качат до най-високата точка на връх Шиша Пангма в Хималаите. Това е последната официална информация от спасителната операция.

Тази нощ спасителите ще пренощуват в лагер 3 и утре рано тръгват към върха. Очаква се това да им отнеме между 8 и 10 часа, ако времето позволява.

Днес беше един от поредните дни, в който всички очакваме новини от Хималаите. Спасителната акция по издирването на алпиниста Боян Петров продължава, но все още няма никаква следа за него. 

През вчерашния ден операцията по търсенето на Боян не даде резултат. Той не бе открит в лагер 2 и в лагер 3 нито от хеликоптерите, нито от алпинистите.

В същото време жената на алпиниста Радослава Ненова призова шерпите да не се качват до върха, за да не рискуват живота си, тъй като според нея е невъзможно Боян Петров да бъде открит жив над лагер 3.