София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дончев: "Законът Макрон" противоречи на европейските принципи

Мобилният пакет е в ущърб на българския транспорт

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"Въпросният пакет или "Законът Макрон", който изключително много, с основание, притеснява нашите превозвачи, е в ущърб на България и на българския транспортен бизнес". Това заяви тази сутрин в студиото на "Здравей, България"  Томислав Дончев.

Припомняме, че преди дни, по време на Срещата на върха в София, европейските лидери бяха посрещнати от недоволните превозвачи с мащабни протести с камиони и автобуси. Те негодуваха срещу регламента, който предвижда тираджиите да се прибират в родината си поне веднъж на 3 седмици, задължително да отсядат в хотели, а командировъчните им да са в размер според правилата в страната, в която се намират.

"Аз твърдя, че той противоречи на редица европейски принципи, включително и този за свободното движение на хора, коментира вицепремиерът Томислав Дончев.