София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шести ден от началото на Мондиала в Русия

Швеция, Белгия и Англия стартираха с победи

6 годиниСпортни 3 Боряна Райчева

Световното първенство по футбол в Русия продължава с пълна сила, а днес предстоят още 3 мача от програмата. Всички първи срещи от груповите фази се изиграха с изключение на група H.

Швеция победи трудно отбора на Южна Корея с 1:0 с гол на Андреас Гранквист от дузпа. В следващия мач от програмата един от големите фаворити Белгия постигна далеч по-убедителна победа и спечели с класическото 3:0 срещу отбора на Панама. Точни за белгийците бяха Дрис Мертенс и на два пъти нападателят на "Манчестър Юнайтед" Ромелу Лукаку. В късния сблъсък Англия спечели измъчено срещу отбора на Тунис с 2:1, като голмайстор за "Трите лъва" и при двете попадения бе нападателят на "Тотнъм" Хари Кейн.

Днес Колумбия се изправя срещу Япония в ранния сблъсък от 15 ч., а Полша ще срещне отбора на Сенегал в битка за продължаване в турнира. Радамел Фалкао и Хамес Родригес са двете големи звезди в отбора на "Лос Каферетос", а в другия мач нападателят на "Байерн" Мюнхен Робърт Левандовски ще застане на върха на атаката за поляците.

Предстои да се изиграе и първата среща от втория кръг в груповата фаза - домакините от Русия излизат срещу отбора на Египет. Руснаците стартираха шампионата с убедителна победа над Саудитска Арабия, но сега се очаква да срещнат далеч по-голяма конкуренция в лицето на Египет и голямата звезда на отбора Мохамед Салах. В първия мач на Египет, при загубата от Уругвай, Салах остана на резервната скамейка, след като не беше напълно въстановен от контузия в рамото. Днес нападателят се очаква да попадне в стартовия списък и да помогне на своя отбор да остане в битката за класиране.