Гледай
на живо

39 учители могат да преминат специално обучение в ЦЕРН

Повече за кандидатстването – на интернет страницата на МОН

Министерството на образованието и науката предоставя възможност на 39 учители по професионална подготовка в областите „Техника“ и „Информатика“ да преминат обучение в ЦЕРН, информират от пресцентъра на МОН. Преподавателите ще се запознят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс – бозона и ще имат възможност да научат повече за последните открития на Европейската агенция за ядрени изследвания.

Обучението ще подпомогне квалификацията на учителите, така че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива обучения са преминали над 500 преподаватели - освен по техника и информатика, също и по физика и природни науки.

Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 г. Период на пътуване и обучение: 14-22 октомври 2017 г. Разходите за транспорт и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална програма „Квалификация“. Средствата за петдневния курс се поемат от образователния офис на ЦЕРН.

Повече информация относно кандидатстването и критериите за подбор може да бъде намерена на интернет страницата на МОН в раздел „Програми и проекти“.