София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

400 млн. лева трябват за канализацията на Драгалевци

Общината ще кандидатства за финансиране през 2019

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В администрацията на район „Витоша“ има множество млади хора. Това каза кметът Теодор Петков в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“. Той сподели, че кметството полага усилия да поддържа контакти с гражданите и се надява това да бъде оценено.

Като сериозен проблем на района Петков посочи канализацията на Драгалевци и коментира, че изграждането ѝ не е по силите на района и е необходима помощ от Столичната община.

Той каза, че в момента се правят плановете за канализацията, за да може Столичната община през 2019 година да кандидатства за финансиране.

Ще се необходими около 400 милиона лева, което е една трета от бюджета на София, каза кметът.

Той призна, че има сериозни проблеми с инфарструктурата, но всичко зависи от парите, които Общината отпуска, а тази година средствата са насочени към централната градска част.

Теодор Петков обаче изрази надежда, че от догодина методиката ще бъде променена и по-големите райони ще получат повече пари, за да поддържат инфраструктурата.

Големият проблем е, че данъците на хората от района не остават в него, обобщи кметът.