София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

402 гр кокаин и 5 кг марихуана заловиха столичните полицаи

Задържани са двама мъже за притежание и разпространение на наркотици

6 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, е проведена на 13 април. Акцията е реализирана в столичния квартал „Манастирски ливади“. Служители на сектор „Наркотици“ при СДВР спрели за проверка лек автомобил „Ауди“. В колата пътували Г.С./31г./ и П.Г./23г./, с криминални регистрации в полицията. При личен обиск от двамата били иззети две полиетиленови топчета с вещество на буци и прах, пари и мобилни телефони. Последвало претърсване на автомобила и жилище, обитавано от Г.С. Там полицаите намерили множество пликове, съдържащи тревиста маса, множество полиетиленови пликчета с различна големина, в които имало вещество на буци и прах, две електронни везни и други вещи, съотносими към престъпната им дейност. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 5 кг марихуана и 402 г кокаин, съобщиха от СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство. След задържането на двамата мъже в рамките на 24 часа и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, Г.С. и П. Г. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. В последствие, с определение на съда, мярката на Г. С. е изменена в постоянна.