София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

6 убити и 44 ранени при обръщане на автобус в Тайланд

Според шофьора, спирачките отказали

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Шестима работници от Мианмар, Тайланд, са убити, а други 44 са били ранени, 28 от тях - тежко, в резултат на инцидент с двуетажен автобус, съобщи днес националният вестник, позовавайки се на местната полиция.

Автобус прекарвал от Мианмар гастарбайтери. След изминаването на малко повече от 70 км от границата, автобусът, движейки се с висока скорост по планински път, се преобърнал в завой. Инцидентът е станал в понеделник. Шестима души са загинали на място, 44 са били ранени, като 28 от тях са тежко пострадали, се казва в доклада на местните власти. Всички ранени са отведени в болниците в провинция Так, съобщи вестникът, цитиран от РИА Новости.

Пред полицията шофьорът на автобуса е обяснил, че спирачката е блокирала  при влизане в завой. Шофьорът се е опитал да намали скоростта, подпирайки се към оградата, но оградата не издържала и автобусът излязъл от пътя. Следователите подозират, че шофьорът е карал с превишена скорост.

Според статистиката Тайланд е на едно от първите места в света за фатални катастрофи.