София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

67 млн. лева в помощ на предприемачеството

Размерът на финансиране ще бъде до 391 хиляди лева

7 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

67 млн. лева ще бъдат отделени за проектни предложения по процедура „Насърчаване на предприемачеството“, информираха от Министерството на икономиката. Размерът на финансиране ще бъде до 391 хиляди лева.
„Предприемаческата инициатива в начална фаза в България днес е около 3,5% по данни от националния доклад на JEM за 2015/2016, но може да се отчете, че сравнително голям процент от стартиращите предприятия успяват да оцелеят достатъчно дълго, за да станат утвърден бизнес“, информира заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. По думите му политиката на Министерството на икономиката е да насърчава и подпомага тези предприемачи, за да могат да се обединят всички необходими ресурси – финансов капитал, хора, бизнес модел, стратегия, които са необходими за превръщането на една иновация или идея в жизнеспособен бизнес.