София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

7 петролни компани внесоха сигнал в КЗК срещу Марешки

Депутатите от „Воля“ го защитиха

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Сигнал за „чист, класически дъмпинг“ срещу собственика на „ВМ Петролиум“ - Веселин Марешки, внесоха в КЗК седем компания, търгуващи с горива. Това стана ясно от страницата на Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa. Пълният текст на сигнала все още не е публикуван, но става въпрос за подозрения за нелоялна конкуренция.

Под обвинението са се подписали от  "Лyĸoйл Бългapия" EOOД, "Eĸo Бългapия" EAД", "Гaзпpoм", "Πeтpoл" AД, "Cинepгoн Πeтpoлeyм" EOOД, "Poмпeтpoл Бългapия" AД и "OMB Бългapия" OOД.

Фирмата е собственост на Нина Марешка-Иванова, а управител е Веска Марешка - съответно сестрата и майката на Веселин Марешки. "Трейднет Варна" е собственик на бензиностанциите, които се прочуха с по-евтино гориво.

Лидерът на „Воля“, обаче, беше защитен от депутатите си в парламента. "По този казус народът застава зад Веселин Марешки, защото не иска повече да бъде ограбван през високите цени на горивата", заявиха депутати от „Воля“ в Народното събрание.  Те подчертаха, че Марешки е доказал, че този бизнес може да работи в интерес на хората, а не да ги ограбва. „Какво се случва на практика - няколко фирми от картела се оплакват от дъмпинг, а в същото време народът страда от техните високи цени. Това няма как да продължава повече", бяха категорични от партията.