София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

72-годишен поема "Байерн"

Юп Хайнкес се връща на треньорския пост в баварския гранд

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

72-годишният Юп Хайнкес е получил предложение да поеме германския шампион Байерн Мюнхен, съобщи "Билд", като определя новината като "футболната сензация на годината". Ако Хайнкес приеме предложението, то това ще е четвъртият му период в кариерата начело на баварците.Предложението на ръководството на Байерн е за договор до края на сезона, след което ще се мисли в по дългосрочна перспектива.
Хайнкес веднъж прие ролята на спасител в "Байерн" през 2011 година след уволнението на Луис ван Гаал. В момента тимът от Мюнхен е без треньор след освобождаването на Карло Анчелоти. По време на предишния си престой Хайнкес изведе "Байерн" до требъл през 2013 година, след което обяви края на кариерата си.
В момента временно начело на тима е помощник-треньорът Вили Саньол. За наследници на Анчелоти бяха спрягани доста имена, сред които тези на Томас Тухел и Юлиан Нагелсман, но от "Байерн" са се отказали от всички в полза на Хайнкес.