София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

8 432 души са си купили карти за градски транспорт в София за последните дни

Данните са на Център за градска мобилност

8 годиниОбщество 23 Боряна Райчева

Общо 8432 са новите абонаментни карти за пътуване с градски транспорт в София, издадени в периода 30 май - 2 юни, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

За четирите дни са издадени с 50 на сто повече карти, отколкото за целия месец май на миналата година. Тогава са били продадени общо 5586 нови карти.
4417 са издадените нови карти за двата дни след влизането в сила на новата цена на единичния билет на 1 юни.

Над 1000 са издадените нови годишни карти, чиято цена беше намалена с 30 на сто до 365 лв. С тях пътуването струва 1 лв. на ден, независимо от броя на използваните превозни средства и броя на прекачванията. От новата карта "Метро Плюс", която дава възможност да се използва метро и една линия на наземния транспорт, са издадени 372 броя.

Поради засиления интерес към абонаментните карти Центърът за градска мобилност удължи работното време на някои от пунктовете за издаване и зареждане на карти, като те ще работят и през почивните дни.

До 21.00 ч. днес ще работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав", метростанция "НДК" и на сп. "Централна гара".

В събота ще работят 55 пункта за издаване и зареждане на абонаменти карти. От 7.15 до 20.00 ч. ще работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав" и метростанция "НДК". От 7.15 до 19.45 ч. ще работят пунктовете на пазара в "Младост 1", метростанция "Сливница", на сп. "Плиска" - в посока към "Орлов мост" и в посока към "Младост". От 6.15 до 21.00 ч. ще работи пунктът на сп. "Централна гара".