София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

80 % от бежанците в Германия са без документи за самоличност

През 2015 г. в Германия са пристигнали повече от един милион бежанци

8 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Около 80% от бежанците, пристигащи в Германия, са без карти за самоличност, информира Bild, позовавайки се на федералната полиция.
Според публикацията мигрантите нарочно скриват документите си, заявявайки пред службите, че са ги загубили. Много от бежанците се представят като сирийци, тъй като по този начин имат по-голям шанс да получат разрешение за пребиваване в Германия. През 2015 г. 96% от бежанците, пристигащи от Сирия, са приети от Германия.
Много от "сирийски бежанци", получили разрешение за пребиваване през 2015 г., дори не са преминавали лично интервю. Те са били помолени да попълнят въпросник от 10 страници и основание за предоставяне на убежище е бил отговорът на първия въпрос - че се страхуват от преследване в Сирия заради тяхната "раса, религия, националност, политически убеждения или принадлежност към определена социална група. Много от търсещите убежище нарочно посочват по-малка възраст, тъй като в случай, че службите за миграция определят бежанеца като "непълнолетен без придружаващи лица", Фондът за социално осигуряване предоставя социални помощи в размер на от 80 до 180 евро на месец, информира Bild.
През 2015 г. в Германия са пристигнали повече от един милион бежанци. В резултат на серия терористични нападения, извършени от мигранти от Сирия и Афганистан, Министерството на вътрешните работи на Германия е разработило набор от мерки за подобряване на безопасността в Германия. Представяне на новата инициатива ще се проведе в Берлин.