София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

A1 с две отличия от годишните HR награди на БАУХ

Александър Димитров беше отличен като „Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер”

5 годиниТехнологии 10 Боряна Райчева

А1 получи две отличия по време на годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1, беше отличен като „Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер”. Наградата се присъжда за усилията и личното участие в подобряване условията на работа и развитието на хората в организацията.

„Благодаря за високата оценка! 2018-а определено беше много хубава и успешна година за нашата компания и между всички неща, които направихме за клиентите и за акционерите, положихме много усилия и за нашите служители. Много се радвам, че това не остава незабелязано. Искрено благодаря на нашия HR екип, който проправи пътя до тази награда. Надявам се толкова добре да се представяме и в бъдеще”, сподели Александър Димитров при получаването на наградата.

Второто признание, което А1 получи, бе в категория „Най-добър HR проект на голяма компания” за всички инициативи, свързани със служителите в процеса по ребрандиране на компанията. Миглена Узунова-Цекова прие отличието с благодарност към екипа, инициирал и реализирал положителните промени в практиките, свързани с хората в телекома и с превръщането на А1 в един от най-добрите работодатели в страната.

През 2018 г. телекомът смени бранда, под който беше познат повече от 20 години, и стана А1. Ребрандирането включваше не само смяна на логото и името, но и много промени и подобрения, касаещи услугите към клиентите и тяхното преживяване. Основна роля в успеха на ребрандирането имаха служителите, които свършиха изключителна работа в много кратки срокове и постигнаха забележителни резултати. Сред причините за тяхната ангажираност е цялостният проект за подобряването условията на работа на служителите, повишаване тяхната удовлетвореност от компанията като работодател и ангажирането им в процеса по трансформация.

Проектът включваше промени в много различни посоки – придобивки, признание, обучение и развитие, работно време, работно място, вътрешна комуникация, вътрешни процеси и т. н. Всички те бяха резултат от вътрешни проучвания и съобразени с желанията и очакванията на служителите. Така те не само подкрепиха и подпомогнаха промяната, но видяха своята роля в нея, увериха се в положителните страни от нея за ежедневната им работа и припознаха новия бранд като свой. В резултат, макар и само няколко месеца по-късно, А1 вече е сред най-разпознаваемите брандове в България, а клиентите могат да се възползват от множество нови услуги и възможности, които да правят живота им в дигиталната ера по-богат и лесен.

Конкурсът за годишните HR награди на БАУХ е форма за споделяне и отличаване на иновативни и успешни практики, реализирани в България. Идеите и целите на събитието са даване на публичност и признание за постигнати резултати в работата, за създаване на HR добавена стойност за организациите и развитие нивото на HR професията и HR индустрията в България. Конкурсът поощрява авторството, творческия подход в професията и създаването на нови, уникални продукти и проекти, ефективно реализирани на практика в конкретен времеви обхват – през годината, за която е съответното издание на Годишните награди.