София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

АБВ свика пресконференция по повод скандални обществени поръчки

Общата стойност на поръчките е над 45,2 млн.лв. без ДДС

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Новото ръководство на политическа партия АБВ свика пресконференция по повод скандални обществени поръчки, които са организирани и възложени от Министерството на вътрешните работи, от месец януари тази година. Става въпрос за четири поръчки на стойност над 45,2 млн. лв. без ДДС, които са стартирани между 23 и 27 януари 2017г., за закупуване и обновяване комуникационните системи по стандарт ТЕТРА, с които трябва да бъдат охранявани външните граници на ЕС, между България и Сърбия, Македония и Турция. 
От партията са категорични, че с въпросните обществени поръчки има сериозен ценови диапазон и че трябва да се допусне процедура по тяхното прекратяване. Пред медиите Светослав Белемезов беше категоричен: „Изложените по-горе данни, както и фактът, че имаме в момента служебно правителство, съчетан с факта, че този тип обществени поръчки са изведени от кабинета в оставка, ни води до заключението, че има много сериозна промяна в обстоятелствата. С оглед на това считаме, че е абсолютно резонно да поискаме среща с настоящия служебен министър на МВР за да могат да бъдат обсъдени тези обществени поръчки и при необходимост те да бъдат коригирани, а защо не и прекратени“.