София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Адв. Д. Марковски: Иванчева е прекалено дълго в ареста

Цацаров: Иванчева не е жертва, каквато я изкарват

5 годиниПравосъдие 6 Боряна Райчева

Делото срещу бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и  посредникът по незаконната сделка Петко Дюлгеров върви бързо, това заяви снощи  за предаването "Делници" по телевизия "Евроком" защитникът на Иванчева - Димитър Марковски.
 
По думите на защитника, необичайното в този процес е фактът, че въпреки лошото здравословно състояние на Иванчева и Петрова те продължават да стоят в ареста.
 
Марковски даде повече подробности и за слушаните вчера в съдебна зала специалните разузнавателни средства.
 
Марковски обясни още, че големият въпрос по делото е не дали в разговорите между подсъдимия Дюлгеров и бизнесмена Ваклин е ставало дума за Десислава Иванева, а дали подзащитната му е била запозната с въпросните разговори.
 
Повече от интервюто на адвоката  на Десислава Иванчева, дадено пред водещия Николай Колев, можете видите в сайта  предаването "Делници".
Припомняме, че вчера Десислава Иванчева и Биляна Петрова разпространиха и свое отворено писмо до медиите, с което влизат в задочен спор с правосъдната министърка Цецка Цачева за условията на живот в килията си в столичния арест.
 
Според подсъдимите твърдението на Цачева, че ремонт не може да стане заради големия брой задържани, е "смехотворно". Те определят като недопустимо министърът да търси извинения за неспазването на законовите изисквания.
 
По-рано днес темата коментира и главния прокурор Сотир Цацаров. По думите му, целият шум около лошите условия в килията на Иванчева и Петрова са плод на сценарии, като целта е двете жени да бъдат изкарани жертви.
 
"Това, което мога да кажа, е, че Иванчева не бива да пребивава в по-тежки условия от всеки друг арестант, както не бива да има по-големи привилегии от всеки друг'', каза още главният прокурор.