София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АДВОКАТЪТ НА ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА ПОИСКА ОТВОД НА СЪДА

ВИДЕОЗАПИСИТЕ ЗА ДРУГИТЕ ТОРМОЗЕНИ БЕБЕТА ОЩЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Отвод на съда поиска адвокатът на акушерката Емилия Ковачева. Причината, която изтъква защитникът на Ковачева е, че двама от тримата магистрати вече са разглеждали искане за освобождаване на подсъдимата и са я оставяли в ареста.

Освен нов съдебен състав адвокат Владислав Янев поиска да бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на акушерката, защото влошеното й здраве е една от причините Ковачева да иска да бъде освободена от следствения арест, където се намира от края на април.
Припомняме, че акушерката беше арестувана, след като нанесе побой над новородено в болница "Софиямед".
Камерите от родилното показаха потресаващи кадри как Ковачева малтретира петдневното бебе Никол. Преглед на записите от камерите за месец назад, преди инцидента с Никол показаха, че тя е посягала и на други новородени.
Материалите за другите бебета, тормозени физически от акушерката ще бъдат отделени в друго дело, по което разследващите тепърва ще работят.