Гледай
на живо

Адвокатът на Емилия Ковачева с многократни опити да забави делото

Обвинението поиска 400 хил. лв. обезщетение за семейството на битата Никол

Адвокатът на Емилия Ковачева с многократни опити да забави делото „Ходене по мъките“ в опит да се даде ход на делото срещу акушерката Емилия Ковачева, под... thumbnail text

„Ходене по мъките“ в опит да се даде ход на делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима в опит за убийство на новородената Никол.
Една година след побоя над бебето в Софиямед, магистратите дадоха ход на процеса по същество. Адвокатът на Ковачева обаче забави тръгването на делото с множество мотиви – от искане за отвод на прокурора, през недостатъчно предоставени доказателства на защитата до искане за разпит на всички свидетели едновременно.
Заради многократните възражения на Владислав Янев, съдът постанови, че той извършва нарушения в опит умишлено да протака делото.
Защитата направи искане за прочит на целия обвинителен акт срещу клиентката му. Така родителите на малката Никол бяха принудени да чуят отново подробности около побоя над дъщеря им. Майката на вече едногодишното момиченце, не сдържа сълзите си в залата, слушайки как бебето й е било душено, блъскано и удряно многократно от акушерката.
Обвинението поиска обезщетение в размер на 400 хил. лв. от Ковачева за нанесените вреди над Никол. Предстои разпит на свидетели, сред които родителите на малкото момиченце и служители на Софиямед.
Ако бъде призната за виновна, акушерката може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.