Гледай
на живо

Адвокатът на Спас: Той смята, че е правил услуги на приятелите си, а не измами

Съдът остави Спас Василев за постоянно в ареста

„За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената на билета се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети. Плаща първия билет и го изпраща на заявителя. И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили“, така коментира пред бТВ измамата на Спас, неговият адвокат - проф. Георги Цанев.

На въпрос, защо довереникът му се е представял под  друго име, Цанев обясни, че във Франция, където е живял, това име не било известно и затова Спас избрал името Александър. Адвокатът подчерта, че Спас  е видял своята история по телевизията и е решил сам да се предаде, тъй като смята, че е правил услуги на приятели, а не измама.

„Интелигентен е много, приятен събеседник. Днес ми се обадиха хора, които са общували с него. Казаха, че биха желали да продължат да имат в бъдеще такива контакт“, каза в защита на своя довереник адвокат Цанев.

Припомняме, че вчера Софийският районен съд остави за постоянно в ареста обвинения в измама Спас Василев, който се е представял в социалните мрежи като Александър Николов. Според съда Василев е "осъществявал упорита престъпна трансгранична дейност с особен размах и дързост".

Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като те ще се обединят в едно дело. Над 40 жалби за измами са получени в МВР срещу представялия се за Александър Николов.

Вчера Спас запази мълчание пред съдиите, а на медиите отговори: "Адвокатът ми ще говори“.