София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аферата "180 квадратни метра"

Борис Ангелов коментира "случайностите" около Владислав Горанов

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В сайта на КПКОМПИ се вижда, че не е направена проверка на декларациите точно от 2017 и 2018 година. Няма информация, вакуум е. От 3 000 декларации в над 500 е посочено, че се използват имоти както е посочил, че живее министър Владислав Горанов. Това заяви журналистът Борис Ангелов в предаването „ЕвроДикоФ“

Никой от ГЕРБ не излезе на амбразурата да кажа това е най-великия, най-успешния министър. Явно е, че са притеснени. Тази седмица се разбра, че апартамента не е на кръстника на Горанов, а на съпругата му. Оказа се, че тя е собственик и на много интересна вила в местността „Ярема“.

Борис Ангелов коментира още, че съседния на Сариеви парцел, в местността "Ярема" е продаден на Нина Ставрева. Коя е тя? Тя е шеф на кабинета на Пламен Орешарски в тройната коалиция. Тогава съветник в същия този кабинет е самия кръстник на Горанов. Ако съдим от биографията на Горанов, която няма как да не е вярна, той става началник на отдел в министерството на 24 години. Нина Ставрева става главен секретар на министерски съвет.

Следва факта, че обявената стойност, на която е купен по-малкия апартамент на сина на Сариеви, е много по-висока от тази на апартамента, в който живее Горанов. Може да има такава сделка, но все пак е странно.