София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Агенцията по вписванията с нов изпълнителен директор

Назначена е със заповед на министъра на правосъдието

6 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Агенцията по вписванията с нов шеф.Министърът на правосъдието Цецка Цачева назначи Габриела Козарева на мястото на Зорница Даскалова, която подаде молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност, заради скандала с рухналия Търговски регистър.Припомняме, че Зорница Даскалова зае поста изпълнителен директор на Агенция по вписванията в края на май 2017 година, назначена на мястото на уволнената седмица преди това Елена Маркова. Не станаха ясни причините за уволнението и нередноситте в работата на Маркова.

Новият изпълнителен директор Габриела Козарева е юрист по образование.

От февруари досега е била изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Козарева е била заместник-министър на спорта по времето на министър Красен Кралев. Тази позиция тя е заемала от май 2017 до февруари 2018 г.

В съобщението на правосъдното министерство се посочва, че новият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията има над 10 години управленски административен и професионален опит в сферата на бизнеса и търговското право. Била е директор на Дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие” в Министерство на младежта и спорта от май 2015 г. до май 2017 г. 

Преди това Габриела Козарева е била консултант в частния бизнес и съдебен помощник във Върховния административен съд на Република България.