Гледай
на живо

Акциите по морето не трябва да вредят на имиджа ни

Трябва да има разделение между курорт и община

Акциите по морето не трябва да вредят на имиджа ни Проверките по Черноморието не трябва да вредят на имиджа на България, заяви министърът на туризма Ни... thumbnail text

Проверките по Черноморието не трябва да вредят на имиджа на България, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова.

Акцията на вице-премиера Валери Симеонов не е била уточнена с министерството на туризма, коментира тя и допълни, че все още не е разговаряла с него.

По думите й, трябва да се намери баланс. Според нея трябва да се направи разделение между национален курорт и община, тъй като наредбите в курортите са същите като тези в общините.

С определянето на статута ще се отговори на нуждите на туристите и на бранша, подчерта тя.

Промените в закона за туризма ще са готови до октомври. Определянето на статута ще регулира всяка дейност, както инфраструктурата, така и архитектурната визия и градоустройствените параметри. Освен това ще се регламентира шума, като могат да бъдат обособени отделни зони за отдих, за забавления и за търговия", уточни министърът.

Тя посочи, че във всички туристически държави има известни курорти за забавление, както и определени места за семейна почивка, така трябва да е и в България.

Ангелкова заяви още, че България се превръща в утвърдена туристическа дестинация и вече не нискобюджетна страна за туризъм.