Гледай
на живо

Активисти: Френската полиция тормози бежанците

Всички тези твърдения са отречени от полицията

Активисти: Френската полиция тормози бежанците Представители на френския клон на неправителствената организация "Лекари без граници" обвиниха полиц... thumbnail text

Представители на френския клон на неправителствената организация "Лекари без граници" обвиниха полицията в злоупотреба с мигрантите, живеещи по улиците на Париж, информира BFMTV.
Според активистите, случаите на насилие и произвол от страна на правоохранителните органи са се увеличили през последните няколко дни. Става въпрос за твърдения, че полицията отнема одеялата и топлите дрехи бежанци, живеещи в импровизирани лагери в града. По този начин служителите се опитват да принудят мигрантите да се преместят на определените им места за престой и отопление.
Имах едно одеяло, но полицията го взе. За сметка на това получих палка и сълзотворен газ в лицето, твърди мигрант от Афганистан.
Всички тези твърдения са отречени от полицията.
Обвиненията към полицията се превърнаха в забавление за хората, коментира министърът на вътрешните работи на Франция Бруно Льо Ру. Според него служителите просто си вършат работата, за да получат бежанците топъл подслон.
Въпреки това, министърът на вътрешните работи призна, че подчинените му понякога отиват твърде далеч.